wat doen we?

Onze missie is het zorgwekkende aantal bedreigde dieren op de rode lijst terugdringen. Dit wil koord. bereiken door bewustwording te creëren betreft de consequenties van klimaatverandering en mens-dier confrontaties.

koord. verkoopt milieubewuste t-shirts, truien, tasjes en nog veel meer. Jouw huisdier of idool in unieke, herkenbare stijl op een artikel? Het kan allemaal.  Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan WWF en gaat zo direct naar de dieren in nood. 

Bewustwording werkt alleen als iedereen mee helpt, doe jij ook mee?

Samen met het Wereld Natuur Fonds (WWF) hebben wij onze krachten gebundeld voor de jaguar.

 

De jaguar is een van de meest bedreigde diersoorten. Niet alleen worden de botten van een jaguar nog steeds gebruikt als ingrediënt voor traditionele medicijnen, ook verliest de jaguar steeds meer van zijn leefgebied doordat bos wordt omgezet in landbouwgrond.⁠

50% van de oorspronkelijke habitat van de jaguar is al verwoest in Zuid-Amerika. In het Amazonegebied wordt elke minuut een bos ter grootte van een voetbalveld vernietigd.

 

Met aankoop van deze 100% biologische tas steun je WWF bij het herstellen van het bos in het Atlantisch regenwoud. 

producten.

altijd gratis verzending én retour.*wie zijn we?

Achter koord. schuilt de enthousiaste media vormgever studente Maartje Hendriks. Maartje begon ooit met het maken van illustraties van vrienden en familie en toen die interesse toenam begon men een vergoeding aan te bieden voor haar diensten. Maartje werd van alle kanten aangemoedigd om de vraag naar illustraties serieus te nemen en 'er iets mee te doen'.

 

Toen kwamen de bosbranden in Australië, een hartverscheurende gebeurtenis en een klap voor iedereen. Verschrikkelijke foto's doken op van levend verbrande kangoeroes en koala's. Maartje voelde zich verplicht om te helpen. De Illustraties kwamen boven water en inspiratie vanuit elke hoek, want niet alleen de dieren in Australië hadden hulp nodig, over de hele wereld zijn er hulpeloze dieren in nood.

 

koord. verkoopt t-shirts, polo's, truien, vesten, tasjes en de mogelijkheid om je eigen foto in de authentieke stijl van koord. te verkrijgen. Dieren in nood staan centraal en koord. wil de huidige situatie verbeteren d.m.v. een deel van de opbrengsten te doneren aan WWF.

 

 

  bedreigde dieren.

  De papegaaiduiker 

  Het gaat slecht met de papegaaiduiker, de soort geldt als bedreigd. Papegaaiduikers hebben onder meer te lijden onder klimaatverandering, vervuiling van de zee met olie en chemicaliën, door mensen geïntroduceerde katten en ratten die nesten leefroven, het verstrikt raken in vissersnetten, jacht voor consumptie in onder meer IJsland, heftige stormen en het verstoren van broedplekken door recreatie en landbouw.

  bron: vogelbescherming.nl

  Het schubdier

  Schubdieren zijn de enige zoogdieren op aarde met schubben en ze worden op enorme schaal verhandeld. Alleen al in de eerste acht dagen van april 2019 namen douaneautoriteiten in Singapore twee ladingen van elk veertien ton aan schubben van schubdieren in beslag. De schubben waren afkomstig van naar schatting 72.000 dieren en hadden een totale marktwaarde van negentig miljoen dollar. In februari onderschepten Maleisische autoriteiten een lading van 33 ton aan grotendeels bevroren schubdieren. 

  bron: nationalgeographic.nl

  De karetschildpad 

  Er blijven steeds minder stranden over waar zeeschildpadden hun eieren kunnen leggen. Door de klimaatverandering stijgt de zeespiegel, waardoor stranden onder water komen te staan. Andere stranden zijn te druk. Door de hoeveelheid plastic in de oceanen loopt de zeeschildpad zijn hele leven lang gevaar. De mens vormt helaas ook een bedreiging. De zeeschildpad wordt door de lokale bevolking gezien als een bron van inkomsten. Er wordt illegaal gehandeld in vlees en eieren, en het schild wordt verkocht als souvenir.

  bron: wwf.nl

  De kangoeroe en koala 

  De koala heeft het de laatste jaren moeilijk omdat door ontbossing leefgebied verdwijnt, maar ook door toename van droogte, aanvallen van honden en ziektes als chlamydia.

  Bij bosbranden zijn ze zo goed als kansloos. In tegenstelling tot vogels die kunnen wegvliegen en kangoeroes die snel kunnen wegkomen, is een koala langzaam. Daar komt bij dat het dier als primaire reactie op het vuur hoger in de eucalyptusbomen klimt, wat bij een brand desastreus is.

  bron: nos.nl